Hiekkasotilaat painokoneisiin

Hiekkasotilaat lähti painoon! Tällä viikolla vielä kommunikoimme toimittajan kanssa detaljeista ja muutama ihan hassu juttu löytyi (mm. väärin kirjoitettu nimi ja joitain ihan hölmöjä mokia, joita ei vain tekijät olleet havainneet). Taitto tuli myös katsottavaksi karttojen ja piirustuksen osalta, runon ja kuvien paikka tarkistettiin ja tuumittiin. Vaikka varsinainen editointi ja oikovedoksen katsastaminen tapahtuikin jo muutama viikko sitten, vielä jäi näperreltävää.

Kirja ilmestyy 15.5, pari päivää aiemmin jos hyvin käy, pari päivää myöhemmin jos painossa ja logistiikassa on ruuhkaa. Sitten teos leviääkin kirjakauppoihin ja kirjastoihin, ja pääsemme jännäämään, miten lukijat ottavat teoksen vastaan.

Sarjan toisen osan haasteena on se, että se ponnistaa ykkösestä ja kurottaa kohti kolmosta. Ykkösosan lukijoilla on varmasti mielikuvia siitä, mihin kakkonen voisi olla menossa. Meillä on nyt sitten tarjottavanamme oma ratkaisumme, joka jatkuu suoraan siitä mihin Routa jäi: konfliktit syvenevät. Uusia näkökulmahenkilöitä tulee mukaan kuvioon, vanhat poukkoilevat omien tavoitteidensa perässä.

Routasisaruksissa käynnistettiin erilaisia prosesseja ja esitettiin havaintoja aiheesta ”mitä?”. Nyt Hiekassa sitten päädyimme vastamaan useampaan ”miksi?”-kysymykseen. Ennustuksesta, maailmassa tapahtuneista asioista ja kyvyistä tulee paljastuksia, mutta kuten tarinan luonteeseen kuuluu, ei lukija toki voi olla täysin varma, että nytkään jokainen kivi ja kanto on käännetty ylös. Totuus on monitahoinen juttu.

Hiekkasotilaat on rytmiltään ja dynamiikaltaan ykköstä nopeampi: osioita on useampia, uusien tapahtumapaikkojen lisäksi hyödynnetään jo aiemmin esitettyjä ja osa aiemmin vilahtaneista henkilöistä saa enemmän tilaa olla esillä. Muutama (minusta) aika herkullinen juonenkäänne syventää Roudassa tapahtunutta.  Tarina loppuu tilanteeseen, joka toivon mukaan jättää mukavan kutinan ja nälän kolmosta varten.

Ja kolmonenhan on jo työpöydällä…

About these ads

One thought on “Hiekkasotilaat painokoneisiin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s