Usva 2/2012 työelämän kurimuksessa

Usva 2/2012:n kantavina teemoina ovat työ, yhteisöt ja yritykset. Yritysmaailmassa sikiää melkoisia käärmeitä, eikä työläisen arki useinkaan ole helppoa. Yhteisöissä yksilöllä on tarkoin rajattu alue, jossa käyskennellään ja rajojen ylittäminen tietää aina ongelmia. Luvassa on huumoria, syvällisiä ajatuksia ja inhimillistä tragediaa.

Lataa numero ilmaiseksi täältä. (pdf, 1,8Mt, 77 sivua)

Tuomas Salorannan Maailmanlopun puhelinmyyjät -novellissa taviksesta tulee kansainvälisen firman työntekijä, hän saa mahtavia etuja ja ihmissuhteita – mutta hänen tehtävänään on myydä maailmanloppua.

Seppo Kallion Rauhanyritykset on mustan huumorin sävyttämä, ajankohtainen kannanotto sodankäynnin mielekkyyteen. Kaiken voi ulkoistaa, kuten myös sotimisen, ja seuraukset voivat olla yksilölle melko monimutkaiset.

Kari Tossavaisen Suusta suuhun varhaisesta maisemasta kuvaa toisenlaista yhteisöä, pesuhuoneessa asuvaa kollektiivia, etäännytetysti mutta samaan aikaan lukijaa hyvin lähelle tulevasti. Lopputuloksena on filosofinen tutkielma rajatusta maailmasta, eräänlainen Platonin luolavertaus.

Työyhteisö voi olla melko solmuinen ja täynnä erikoisia persoonia, kuten Tarja Sipiläisen Ärhäkkä ahven lavuaarissa osoittaa. Mitä jos työelämä alkaa luisua entistä oudommaksi ja niin kiehtovaksi, etteivät työntekijät enää edes poistu työpisteestään?

Satu Muston Vuokratyöläinen on osuva kuvaus kiusaamisesta ja sen seurauksista. Se viistovalaisee työarkea yksilön kokemusten kautta.

Markus Koskimieheltä on numerossa artikkelin muotoon kirjoitettu novelli Kun robotti puree, lyö tai räjähtää. Onko kotirobotin ostaminen turvallista? Se on traaginen tutkielma toiseudesta ja sortamisesta.

About these ads

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s