Voihan sähköt

Kirjoittaminen ja oleilu kynttilänvalossa ja takkatulen äärellä kuulostaa romanttiselta, mutta kun sähköt pätkivät vähän väliä, kuten alkuvuodesta, alkavat pikku hiljaa käämit kärytä. Pahimmoillaan sähkökatkos kesti 16 tuntia, ja katkoja oli useana päivänä peräjälkeen. Taloutemme toimii niin, että vain vedentulo ehtyy, lämpö, ruuanlaitto ja elo muutoin kyllä hoituu sähköttömuudesta huolimatta, eikä se nyt periaatteessa niin kamalaa ole. Mutta ajan viettäminen kuusitoista tuntiakin putkeen pimeään vuodenaikaan on aika ikävää. Ei oikein näe kunnolla lukea, sähköjen palaamista suorastaan kyttää, jos on myrsky niin mahdollisia myrskyvaurioita ja tien katkeamista pitää hieman seurata.

Kannettavan virta kestää useita tunteja, joten periaatteessa voisi kirjoittaa – kannettavan näyttökin jopa vähän valaisee. Mutta mieluummin kuitenkin istuu sohvalla, olla möllöttää ja latoo välillä puita takkaan. Otsalampun valossa näkee tehdä kaikenlaista pientä. Loppujen lopuksi kynä ja muistivihko on sittenkin näppärämpi tapa tehdä jotakin, kun sähköttömyys iskee. Se on riittävän pienimuotoista, ja jos potuttaa niin sen lehdille voi vaikka piirrellä tummanpuhuvia sykeröitä (kyseiset lehdet voi sitten jälkikäteen repiä pois).

Kuusitoistavuotiaana teininä kirjoitin romaanin aitan hämärässä kynttilänvalossa, se oli oikein hauskaa ja siitä tuli kirjallinen olo. Enää ei ihan niin korpioloissa tee mieli tehdä töitä. En edes tavoittele kirjoittamisfiiistä, vaan kirjoitan silloin kun on pakko kirjoittaa, on aikaa kirjoittaa tai sattuu kirjoituttamaan. Jopa kymmenen minuutin hengähdystauot tulee huomioitua. Ehkä monta tuntia kestävä sähkökatkos on sopiva hengähdystauko muuten tasaisen hektisenä soljuvaan arkeen.

About these ads

2 thoughts on “Voihan sähköt

  1. Hitsi, vieläkö siellä sähköt pätkii? :( Onhan se kieltämättä ajatuksena idyllistä että eletään kuin 1800-luvulla, mutta käytännössä käy pitemmän päälle aika nihkeäksi, varsinkin keskellä pimeintä talvea.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s